Obeležena godišnjica stradanja šestoro mladih u požaru u diskoteci Kontrast u Novom Sadu: "Ovo je jedna opomena koja društvo mora da natera na prevenciju" 1Foto: Grad Novi Sad

Otac stradale Tamare, Branko Miladinović, na godišnjicu od tragičnog požara u diskoteci Kontrast u kome je pre dvanaest godina u Novom Sadu život izgubilo šestoro mladih, rekao je da je jedina želja roditelja stradalih, da se na svim nivoima uspostavi odgovornost, da bi buduće generacije živele u civilizovanom društvu.

– Ovo je jedna opomena, koja treba da natera društvo na prevenciju i edukaciju budućih pokolenja koja treba da žive u civilizovanom društvu. Lokalna samouprava je dala svoj doprinos, a ja se nadam da ćemo do iduće godine realizovati izgradnju memorijalnog parka, u znak sećanja na svih 18 žrtava iz četiri velika požara koja su zadesila Novi Sad prethodnih godina, a to su požari u „Kontrastu“, „Laundžu“, „Radničkom univerzitetu“ i u hotelu „Putnik“ – istakao je Branko Miladinović, koji je i osnivač Udruženja građana „Istina-Tamarini zakoni“.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić koji je položio je cveće na spomen-obeležje žrtvama tragičnog požara u nekadašnjoj diskoteci „Kontrast”, kazao je da je 1. april 2012. godine jedan od najtužnijih datuma u istoriji Novog Sada.

– Život je tada izgubilo šestoro mladih ljudi i svesni smo da ništa izgovoreno ne može utešiti njihove porodice, ali je važno da znaju da saosećamo i da ćemo im uvek, koliko god možemo, biti podrška. Pored ovog spomen-obeležja u vidu simboličnog modela protivpožarnog stepeništa, koje je postavio Grad 2016. godine, gde polažemo vence, na mestu nekadašnje diskoteke podići ćemo i memorijalni park – Pametni eko park mladosti, sve u cilju negovanja kulture sećanja na žrtve više požara u našem gradu – rekao je Đurić.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari