Obeleženo 20 godina Đačkog parlamenta Gimnazije u Zaječaru 1Foto: Zaječarski dnevnik

Izložbom fotografija, kao i predstavljanjem rezultata projekta „DemokraTIiJA“, u Gimnaziji u Zaječaru obeleženo je 20 godina Đačkog parlamenta.

I ove godine su učenici Gimnazije u Zaječaru izabrali predsednika Đačkog parlamenta.

Na izborima je izabran Aleksa Mitov.

Na izložbi su prikazane fotografije svih predsednika Učeničkog parlamenta zaječarske Gimnazije do sada, a prilikom promocije projekta „DemokraTIiJA” prikazani su filmovi koji su odradili učenici ove škole.

„Obeležavamo jedan ozbiljan jubilej. Naš parlament je drugi po starosti u Srbiji, kao i škola po osnivanju. U predhodnih 20. organizovane su mnoge aktivnosti, naš parlament je razvijao demokratsku kulturu i svest kod naših učenika i kod mlađih generacija”, istakao je direktor Gimnazije u Zaječaru Srđan Stanojević.

Slađana Stojanović, profesorica filozofije i dugogodišnja koordinatorka, govorila je o značaju Đačkog parlamenta.

„Parlament je nastao kao potreba mladih da pronađu svoj prostor. Mi još mnogo moramo da učimo i o demokratskom i o parlamentarnom životu. Zahvalila bih se i sadašnjem i bivšim direktorima koji su nam omogućili prostor da mi svoje zamisli realizujemo“, rekla je Stojanović.

Đački parlament osnovan je 2002. godine i već godinama je član Unije srednjoškolaca Srbije. Projekat „DemokraTIiJA“ realizovala je zaječarska Gimnazija u saradnji sa Zaječarskom inicijativom i Dečijim kulturnim centrom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari