Obijena kuća novinarki KRIK-a Milici Vojinović 1Foto: N1

Novinarki KRIK-a Milici Vojinović danas je obijena kuća, dok se ona sa porodicom nalazila van Srbije, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK.

Njena rođaka je zatekla obijenu porodičnu kuću. Slučaj će biti prijavljen policiji i radnoj grupi za zaštitu bezbednosti novinara, piše KRIK.

„Još uvek nije poznato da li je nešto ukradeno, ali u kući u kojoj novinarka živi nije bilo ničega što bi ugrozilo poverljivost izvora i budući rad naše organizacije“, dodaje se u vesti.

Prema pisanju KRIK-a, stvari su izvađene iz fioka i ormara, a fascikle sa poslovnom dokumentacijom njenog oca razbacane su po prostoriji.

Redakcija KRIK-a pozvala je nadležne da što pre ispitaju slučaj i otkriju da li je obijanje povezano sa novinarskim poslom.

Oni su podsetili da je pre dve i po godine novinarki KRIK-a Dragani Pećo obijen je i ispreturan stan i tada ništa nije ukradeno. Iako prijavljen policiji, taj slučaj i dalje nije rešen.

MUP je potvrdio da je obijanje doma porodice Vojinović  prijavljeno, a policijski službenici PS Čukarica i uviđajna ekipa kriminalističke policije izašli su na lice mesta radi vršenja uviđaja.

Policija je o svemu obavestila nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu će preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja prijavljenog događaja, dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, KRIK je danas objavio je fotografiju sa sastanka u Crnoj Gori održanog pre dve godine kada su se sastali predsednik Srpske liste Gorana Rakića, kontroverzni biznismen sa Kosova Milan Radoičić i aktuelni kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, u vreme pregovoranja za formiranje vlade Ramuša Haradinaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.