Sa samo 550.000 dinara koliko je izdvojeno iz budžeta gradske opštine Vranjska Banja, ali i uz podršku sponzora, i ove godine biće održana kulturno-turistička manifestacija „Dani karanfila“, od 26. do 28. avgusta, najavljeno je iz Organizacionog odbora.


Program predviđa takmičenje u spremanju tradicionalnih jela i lovačkih specijaliteta, promociju vina, najavljen je nastup folklornih ansambala sa juga Srbije, ali i iz Bugarske i Makedonije. I ove godine biće izabrana mis manifestacije. Za mlade je predviđen nastup grupa Nežni Dalibor i Neverne bebe, dok će starije zabavljati Usnija Redžepova i Čeda Marković, uz trubače sa juga Srbije.

Ovo je prvi put da „Dane karanfila“ organizuje gradska opština Vranjska Banja, a predstavnici medija bili su prijatno iznenađeni činjenicom da je, iako je do početka cele manifestacije ostalo još tri nedelje, već sada objavljen program, što ranijih godina nije bio slučaj. Ceo program odvijaće se na preuređenom platou ispred Specijalne bolnice za rehabilitaciju.

Inače ove godine u Vranjskoj Banji boravi rekordni broj gostiju, a posle dužeg vremena oživeli su i privatni smeštajni kapaciteti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari