Objavljene rang-liste stipendista Ministarstva prosvete i Fonda za mlade talente 1Foto: Danas

Ministarstvo prosvete objavilo je konačnu listu kandidata za dodelu studentskih kredita i stipendija, kao i konačnu listu učenika i studenata koji će u školskoj 2023/2024. godini primati stipendiju za izuzetno nadarene učenike i studente.

Fond za mlade talente, koji se nalazi u okviru Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, objavio je preliminarnu listu kandidata za stipendiju ”Dositeja”, dok će konačnu listu objaviti 25. januara 2024. godine.

Ministarstva i Fond za mlade talente podsećaju sve kandidate da, u skladu sa zakonom, mogu biti korisnici samo jedne stipendije koja se isplaćuje iz budžeta Republike Srbije.

U slučaju da je kandidat konkurisao i dobio stipendije više različitih institucija, mora se odlučiti za jednu i o svojoj odluci o odricanju obavesti instituciju od čije stipendije odustaje, najkasnije do 31. januara.

U slučaju da odustaje od stipendije Ministarstva prosvete, potrebno je poslati obaveštenje na mejl [email protected]

U slučaju da odustaje od stipendije Fonda za mlade talente Republike Srbije, potrebno je poslati obaveštenje na mejl adresu [email protected]

Ministarstvo prosvete i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u prethodnom periodu unapredili su sistem i sinhronizovali aktivnosti na realizaciji konkursa za dodelu stipendija studentima, čime je prevaziđen izazov dupliranja stipendija, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari