Raspisan konkurs za nagrađivanje najboljih srednjoškolaca u Srbji 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Fond za mlade talente Republike Srbije raspisao je konkurs za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu tokom kalendarske 2023. godine.

Prijave na konkurs će biti otvorene do 20. maja.

Na konkurs se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji su osvojili neko od prva tri mesta na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a svaki kandidat može biti nagrađen samo jednom i to za najbolji postignut rezultat tokom 2023. godine.

U zavisnosti od ranga, kao i plasmana na takmičenju, za svakog kandidata biće definisan i iznos jednokratne naknade u visini od 20.000 do 200.000 dinara.

Priznata takmičenja obuhvaćena su kalendarima takmičenja utvrđenim od strane Ministarstva prosvete na republičkom ili međunarodnom nivou, kao i takmičenja iz oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i muzičke i baletske umetnosti.

Više informacija o uslovima i procesu prijave može se naći u tekstu konkursa koji se nalazi na sajtu Fonda za mlade talente.

Fond za mlade talente Republike Srbije se nalazi u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i od 2008. godine bavi se razvojem mladih talenata u Srbiji.

Do danas je dodeljeno više od 40.000 stipendija i nagrada studentima i učenicima srednjih škola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari