Odlukom odbornika Skupštine opštine Stara Pazova osnovana je nova osnovna škola pod nazivom Simeon Aranicki, pa će od naredne školske godine u njene klupe sesti prvi đaci. Izgradnja ove škole finansirana je sredstvima Ministarstva prosvete i Evropske investicione banke, dok je staropazovačka opština obezbedila neophodnu infrastrukturu.

Na sednici privremenog školskog odbora za vršioca dužnosti direktora imenovana je Slađana Bursać, profesor razredne nastave, koja je izjavila da je ova škola jedna od dvanaest oglednih u Srbiji, koja će po opremi i metodologiji rada zaista biti škola za ovaj vek.

– Ovu školu, s obzirom na to da će biti opremljena po standardima EU, vidim kao lidera gde će se primenjivati savremene metode rada i praktična primena naučenog. Deca i nastavnici će imati idealne uslove za rad što bi trebalo da da dobre rezultate – kaže Bursać.

Broj odeljenja u novoj školi zavisiće od broja učenika koji se prijave, a koji sada pohađaju školu Boško Palkovljević Pinki, dok je izbor nastavnog kadra u nadležnosti Ministarstva prosvete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari