Obnovljen Grebenski (Partizanski) put na Fruškoj gori 1foto: PSINF

Rehabilitacijom poslednje i najugroženije deonice – od Crvenog čota do Zmajevca – završena je kompletna obnova Grebenskog puta na Fruškoj gori, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Za radove na ovoj deonici puta, koji je decenijama nazivan Partizanskim putem, Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, izdvojila preko 292 miliona dinara, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić, prilikom obilaska ove deonice novog puta u dužini od šest kilometara, izrazio je zadovoljstvo što je rekonstrukcija uspešno i na vreme završena, i što je na ovaj način dobijeno preko 20 kilometara kvalitetnog puta na padinama Fruške gore.

„Za realizaciju ovog projekta iz pokrajinskog budžeta do sada smo izdvojili skoro 857 miliona dinara, od čega je za finansiranje ove poslednje deonice, od Crvenog čota do Zmajevca, na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Opštini Irig dodeljeno nešto više od 292 miliona dinara“, rekao je Bjelić.

Do sada su rekonstruisane i deonice Banstol – Odmaralište Elektrovojvodine – Iriški venac, Čortanovci – Banstol i Beočin – Bešenovo čime je olakšan put do turističkih i rekreativnih destinacija na na Fruškoj gori.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.