Obnovljeno 60 škola na području Vojvodine, u planu nove investicije 1Foto: grad zrenjanin

Od 550 škola na području Vojvodine, ove godine iz sredstava kojima raspolaže Pokrajina izdvojena su sredstava za obnavljanje za 60 škola, rekao je prilikom današnjeg obilaska Zrenjanina potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žolt Sakalaš.

On je obišao završene radove na srednjoj Elektrotehnikoj-građevinskoj školi „Nikola Tesla“ u Zrenjaninu i razgovarao sa rukovodstvom grada.

Sakalaš je izjavio da mnogi školski objekti u Vojvodini zahtevaju ulaganja i podsetio da su ove godine Pokrajinskom sekretarijatu na raspolaganju bila 175 miliona, koja su i utrošena.

Kako je objasnio, sada se planira budžet za sledeću školsku godinu i istovremeno se planira iznos sume koja će biti na raspolaganju za sve projekte potrebne školama.

„U budžetu treba da bude 175 miliona dinara za ulaganja u školske objekte na teritoriji AP Vojvodine, ali ćemo priključiti još jednu konkursnu liniju koja se odnosi na izradu tehničke dokumentacije za izvođenje radova“, rekao je on.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari