Obolela još dva studenta koji su bili u dodiru sa stanarima doma "Karaburma" 1Laboratorija Gilied Foto: Beta/AP

Ustanova Studentski centar „Beograd“ saopštila je danas da je kod dvoje studenata, koji su bili u kontaktu sa zaraženim stanarima doma „Karaburma“, drugi test na kovid-19 bio pozitivan i oni će u toku dana biti prebačeni u odgovarajuće zdravstvene ustanove.

Studenti koji su bili u kontaktu sa zaraženim stanarima iz doma „Karaburma“ su bili izolovani u posebnim smeštajnim jedinicama Studentskog centra „Beograd“, imali su zasebna kupatila, a hrana im se dopremala do soba kako ne bi postojala mogućnost kontakta sa ostalim stanarima domova, saopštila je ta ustanova.

Svi izolovani kontakti su bili bez simptoma, imali su negativan prvi test na kovid-19, ali je kod dvoje studenata drugi test ipak bio pozitivan. Oni će u toku dana biti prebačeni u odgovarajuće zdravstvene ustanove, još dvoje će ostati u izolaciji do ponedeljka, kada im ističe period od 14 dana posle kontakta sa zaraženim studentima.

Svi ostali kod kojih je i drugi test bio negativan, vratiće se u Studentski dom „Karaburma“, prema preporukama Instituta za javno zdravlje Srbije. Prostor u kom su studenti boravili tokom izolacije biće u potpunosti dezinfikovan.

U slučaju sumnje na bilo koji od simptoma korona virusa studenti treba da se jave lekarima respiratorne ambulante Studentske poliklinike, dok su dežurni lekari dostupni 24 sata.

Ustanova Studentski centar „Beograd“ nastaviće da prati i sprovodi sve propisane mere zaštite, preporuke i instrukcije nadležnih organa, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari