Obradović: Ugašen portal "Vranjske" 1Foto: Medija centar

Vlasnik portala „Vranjske“ Vukašin Obradović objavio je da je taj portal ugašen jer nije mogao da obezbedi njegovo dalje funkcionisanje.

On je na svom Tviter nalogu napisao da je zbog nemogućnosti da, kao vlasnik, osigura minimalne uslove za dalje funkcionisanje i, pre svega, obezbedi redovnu isplatu ličnih dohodaka za stalno zaposlene i honorare za saradnike, prinuđen da donese odluku o prestanku rada portala www.vranjske.co.rs.

„Zahvaljujem se, pre svega, posetiocima našeg sajta, kao i svima koji su svojim angažmanom doprineli da online izdanje Vranjskih, za kratko vreme i u veoma teškim uslovima, postane jedan od najposećenijih i najkredibilnijih portala na jugu Srbije“, naveo je Obradović u pisanom saopštenju.

Podsetimo, 18. septembra ugašen je lokalni nedeljnik Novine Vranjske, posle 23 godine postojanja i više od 1.000 odštampanih brojeva, i to zbog političkih i ekonomskih pritisaka lokalnih vlasti. Obradović je potom stupio u štrajk glađu koji je morao da prekine na preporuku lekara, jer je završio u bolnici. Ovo je bio povod za osnivanje Grupe za slobodu medija i proteste ispred Vlade Srbije.

Nakon prestanka izlaska nedeljnika Vranjske, 28. septembra je izašao još jedan specijalni broj u okviru lista Danas u kojem su objavljeni tekstovi zbog kojih je vlast gušila ovaj medij.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari