Obustavljena istraga protiv sobarice zbog sumnje da je učestvovala u ubistvu vlasnika hotela u Niškoj Banji 1Više javno tužilaštvo: Foto Viši sud Niš

Više javno tužilaštvo u Nišu obustavilo je istragu protiv M. D. (32) koja se sumnjičila za zločin koji se dogodio 5. novembra 2016. godine u vili “DND” u Niškoj Banji, potvrđeno je u tužilaštvu za Danas.

Portparol VJT Borisav Radonjić kazao je da je tužilaštvo obustavilo istragu protiv M.D. koja se sumnjičila da je zajedno sa N.N. licem u saizvršilaštvu izvršila krvično delo ubistva Dejana Dejančića, vlasnika hotela “DND”, te krivično delo pokušaja ubistva recepcionera tog hotela D.J. u saizvršilaštvu.

“Doneta je naredba o obustavi istrage jer nema dokaza za njeno optuženje”, rekao je danas Radonjić i dodao da će “biti nastavljen rad na tom predmetu prema N.N. licu“.

Prema prvim informacijama, sumnjalo se da je vlasnika hotela “DND” Dejančića navodno ubio recepcioner D.J. “koji je upao u sobu u kojoj je Dejančić bio sa sobaricom M.D. i pucao u njega, a potom ispalio sebi hitac u glavu”.

Sobarica, koja je uspela da pobegne, pozvala je policiju koja je zatražila pomoć Žandarmerije, jer se nije odmah znalo da li je D.J. mrtav, a potom je uz pomoć šok bombi ušla u vilu.

Zatekla je D.J. u teškom stanju, on je prebačen u niški Univerzitetski klinički centar, a dva meseca kasnije je preminuo.

Istraga o ovoj tragediji promenila je tok 26. decembra 2016. godine, kada je sobaricu  M.D. optužio biološki trag koji je pronađen na pištolju.

Ipak, nakon petogodišnje istrage nisu pronađeni dokazi za njenu umešanost u ovo ubistvo i pokušaj ubistva.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari