Pokrenuta istraga protiv četvorice osumnjičenih za ubistvo u Zemunu 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv četvorice osumnjičenih za učešće u ubistvu M. J (31), 21. juna ove godine u Zemunu.

Osumnjičenima G. M. (26), D. K. (26), I. G. (33) i Z. J. (26) na teret se stavlja krivično delo Teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu.

Svi osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, navodi Više javno tužilaštvo.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja ili težina posledice su doveli do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vodjenje krivičnog postupka, a G. M. i zbog opasnosti od bekstva.

Oni se sumnjiče da su u više navrata pratili i opservirali J.M, a 21. juna se G. M. maskirao u dostavlјača hrane, motorom prišao do oštećenog i iz vatrenog oružja u njega ispalio više metaka, usmrtivši ga.

Nakon toga je pobegao motociklom sa lica mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari