Ocene odlične, đačko znanje upitno

Nedostatak objektivne provere učeničkih postignuća jedna od glavnih mana domaćeg obrazovnog sistema

Ostavite komentar


  1. Samo pogledajte kako izgledaju izbori nastavnika na radna mesta, shvaticete zasto su rezultati losi.

  2. Radim u seoskoj sredini, moja mama i suprug u gradskoj, utisci su skoro isti; možemo mi nastavnici da se trudimo, da dubimo na glavi (što ja veoma često i radim), mi, kao pojedinci, ne možemo ama baš ništa. Svi moji učenici su dibidus nezainteresovani; ozbiljno ih drma pubertet i mladost, što donekle razumem i saosećam s njima; za kompletnu propast škole i obrazovnog sistema kod nas najmanje su krivi nastavnici i učenici. Kad god sam ukazivala na nerazuman plan i program, preobimno gradivo, haotično stanje u školi, gde se učenicima dozvoljava bukvalno sve… Ništa! Odgovorno tvrdim da imam izuzetno kvalitetno znanje iz svog predmeta, koje nesebično i požrtvovano delim; to niko ne ceni, a najmanje učenici. Neki mi se žale da je škola otišla dođavola i da ih ne motiviše. E, pa, dragi moji, ni u najboljim obrazovnim ustanovama te ne vuku za uši da radiš svoj posao; ako želiš kvalitetno obrazovanje, zagrej stolicu i uči; nemoj mi njakati na času. Inače, stvarno volim svoje đake i srce me boli kad vidim kako su ubijeni u pojam.

  3. Radim u osnovnoj školi kao nastavnik engleskog jezika i pratim učenike od prvog do osmog razreda i sa sigurnošću tvrdim da su bolji rezultati u razrednoj nastavi jer učitelji ne poklanjaju ocene. Čim učenici iz razredne pređu na predmetnu nastavu, uspeh im naglo skače. Zaista je potrebno spoljno vrednovanje znanja na dve godine, makar.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.