Od 20.000 kontrolisanih vozača tokom pet dana, prekršaj napravilo 17.700 1Foto: Beta/MUP Srbije/MO

U prvih pet dana akcije pojačane kontrole saobraćaja, u okviru koje se kontroliše brzina kretanja vozila, saobraćajna policija kontrolisala oko 20.000 vozila, od kojih je saobraćajni prekršaj napravilo 17.700 vozača, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandra Vulin.

„Od 20.000, 17.700 je bilo u prekršaju, od toga 14.700 je prekoračilo brzinu, a 1.600 vozača je prekoračilo brzinu u blizini pešačkog prelaza“, rekao je Vulin koji je obišao pripadnike saobraćajne policije koji kontrolišu brzinu kretanja vozila.

Vulin je poručio da za smrt u saobraćaju nema opravdanja i da je svaki izgubljen život na putevima, odgovornim ponašanjem, mogao i morao biti izbegnut.

Apelovao je na vozače da se ponašaju odgovorno i poštuju saobraćajne propise i da kada sednu za volan razmišljaju da li je to poslednji put da voze kao slobodni ljudi, da li je to poslednji put da se vraćaju svojim porodicama, da li je to poslednji put da su ljudi koji sebi nemaju šta da prebace.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije do 27. marta sprovode akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja je usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila, a sprovodi se u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope – ROADPOL.

U prva dva meseca ove godine na putevima u Srbiji dogodila se 61 saobraćajna nezgoda sa poginulim licima, a u gotovo polovini tih nezgoda kao jedan od uticajnih faktora javljala se neprilagođena brzina uslovima saobraćaja i stanju puta.

Tokom tog saobraćajna policija sankcionisala je oko 65.000 vozača zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine, što je dvostruko više u odnosu na prva dva meseca 2021. godine, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari