Negotinu će od 11. do 17. maja biti u znaku Dana opštine koji će biti obeležen prigodnim programima. „Majske svečanosti 2011“ počinju danas u podne na gradskom trgu kada će osnovne škole negotinske opštine zajednički nastupiti u programu pod nazivom „Škole svome gradu“.

U galeriji Todorčetovog konaka postavljena je izložba „Gradovi – tvrđave jugoistoka Evrope“, a u galeriji Doma kulture izložba slika Aleksandra Cvetkovića. Veče je rezervisano za muzičke programe – biće izvedene najlepše pesme sa Festivala zabavne muzike za decu i omladinu TIN i održan rok koncert negotinske grupe „Cirusi“ i beogradske „Night shifta“.

U četvrtak, 12. maja, u sali Doma kulture, povodom Dana opštine biće održana svečana sednica Skupštine opštine Negotin na kojoj će biti uručene i Majske nagrade i povelje. Istoga dana na gradskom trgu biće otvoren sajam meda i vina, dok će veče biti u znaku zlatne trube Guče Dejana Petrovića i „Big banda“.

Do 17. maja u Muzičkoj školi, Narodnoj biblioteci, Domu kulture, bioskopu i negotinskom gradskom trgu smenjivaće se različiti programi – dečiji karneval, koncerti klasične muzike, dečiji festival animiranog filma, sajam knjiga, ali i svečane akademije povodom dana muzičke škole i 120. godina postojanja Poljoprivredne škole sa Domom učenika „Rajko Bosnić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari