Od nerazvijene opštine u Vojvodini, opština Pećinci postala je jedan od lidera u privlačenju domaćih i stranih investicija u celoj Srbiji. Stoga je imala i ima snažnu podršku Izvršnog veća Vojvodine u svojim aktivnostima.

U poslednje dve godine Pokrajina je u više razvojnih programa na teritoriji opštine Pećinci izdvojila 500 miliona dinara – izjavio je predsednik Izvršnog veća Vojvodine dr Bojan Pajtić, prilikom simboličnog označavanja početka izgradnje gasovodne mreže, koja će pokrivati ovu sremsku opštinu.

Gasifikacija opštine Pećinci predstavlja direktnu investiciju stranog kapitala u infrastrukturu u Srbiji. Naime, u decembru 2006. godine, potpisan je ugovor o izgradnji sekundarne gasovodne mreže i distribuciji gasa u opštini Pećinci između opštine Pećinci i Petrol d.d. iz Ljubljane. Pored izgradnje sekundarnih gasnih mreža, Petrol d.d. će investirati i u izgradnju gasovoda visokog pritiska dugog 10,5 kilometara i glavne merne regulacione stanice u Pećincima. Ukupna vrednost investicije iznosi šest miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari