U subotu je Šabac bio bogatiji za više od hiljadu gostiju iz zemlje i inostranstva. Pravi spektakl priredile su u centru grada najmlađe odbojkašice. Oko 700 odbojkašica pionirskog uzrasta svrstanu u više od stotinu ekipa došle su iz Čačka, Lučana, Pančeva, Loznice, Koceljeve i drugih mesta i takmičile se u Jevremovoj ulici na osam igrališta.

 To je bio Drugi Steet voley, organizator Odbojkaški klub Zorka, a pokrovitelj Grad Šabac. Takmičenje je trajalo od devet časova do večernjih sati, a pobedili su svi, i za razliku od nekih drugih sportova ovde je vladala pozitivna energija i radost u igri. Istog dana, u popodnevnim časovima, oko dve hiljade bajkera protutnjalo je ulicama grada. To je bio Peti međunarodni skup bajkera koji su došli ne samo iz Srbije i okolnih zemalja već i iz Austrije, Nemačke i Švajcarske. Pravo finale bio je rok koncert u kampu na Letnjikovcu i druženje do dva-tri časa posle ponoći. Organizator je bio Moto klub Čivija, a policija je saopštila da nije zabeležen nijedan incident.

Na drugom kraju Šapca, na plaži Stari grad, okupili su se izviđači. I oni su došli iz raznih mesta, postavili oko stotinak šatora, a kao dobar domaćin Šabac će konkurisati i za centralnu proslavu stogodišnjice skautskog pokreta u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari