Od početka godine u Zaječaru 77 vozača bilo pod dejstvom alkohola, a devet pod uticajem psihoaktivnih supstanci 1Foto: M. S. / Danas

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, od danas do 26. marta sprovešće drugu centralnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmerenu na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, a biće sankcionisani i svi ostali vozači koji budu zatečeni u prekršaju, saopšteno je danas na konferenciji za medije u Policijskoj upravi u Zaječaru.

Prema rečima, načelnika Saobraćajne Policije, Novice Radulovića, na teritoriji PU Zaječar, sprovode se redovne, ali i pojačane kontrole, pa je tako od početka godine do kraja februara sprovedeno je ukupno šest regionalnih i po jedna centralna i međunarodna akcija.

„U ovim akcijama i u redovnim kontrolama otkriveno je 2.230 prekršaja što je je za skoro 14 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Policija je tokom prva dva meseca ove godine, sankcionisala 830 prekršaja prekoračenja brzine, 394 prekršaja nekorišćenja sigurnosnig pojasa, 47 prekršaja nepropisnog korišćenja telefona, i četiri prekršaja nepropisnog preticanja. Za volanom je zatečeno 77 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, i devet pod dejstvom psihoaktivnoh supstanci“, istakao je Radulović.

On je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da se strikno pridržavaju saobraćajnih propisa, da budu svesni i odgovorni jer tako čuvaju sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Od početka godine u Zaječaru 77 vozača bilo pod dejstvom alkohola, a devet pod uticajem psihoaktivnih supstanci 2
Foto: M. S. / Danas

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari