Od sutra počinje imunizacija trećom dozom u Kragujevcu 1Kragujevac Foto: Milan Nikić

Sutra, od srede, 16. avgusta svi građani koji žele da prime treću dozu vakcine u Kragujevcu moći će to da učine u Zdravstvenoj stanici broj 4 kragujevačkog Doma zdravlja u Ulici Svetozara Markovića.

Po rečima Danijele Petrović, portparola Doma zdravlja Kragujevac, preko kojeg se obavlja kompletna imunizacija u Šumadiji, vakcinacija trećom dozom cepiva obavljaće se u ovom njihovom objektu narednih nekoliko dana.

– Do 1. marta u Kragujevcu se vakcinisalo 28.000 ljudi, što znači da bi dnevno treću dozu, ako bi svi došli, trebalo da primi između 700 do 1.000 građana. Mi ne očekujemo da će se baš svi oni pojaviti ali je naša procena da će ih možda biti oko 500 dnevno, kaže ona za „Danas”.

Kragujevački Dom zdravlja trenutno u Zdravstvenoj stanici ima sve četiri vrste cepiva a Danijela Petrović podseća građane da prilikom primanja treće doze mogu ponovo da biraju (i eventualno promene u odnosu na vakcinaciju i revakcinaciju) proizvođača vakcine koju žele da prime.

– Trenutno se renovira Sportska hala „Gordana Goca Bogojević” koja je bila naš najveći punkt za imunizacju i vakcinaciju u Kragujevcu i Šumadiji. Zbog toga smo se u utorak, 17. avgusta iz Doma zdravlja obratili gradskom Štabu za vanredne situacije da nam izađe u susret i obezbedi veći prostor u kome bi svi građani koji žele da prime treću dozu mogli to da obave, kaže ona, dodajući da zdravstvena stanica u Ulici Svetozara Markovića nije dovoljnog kapaciteta da primi preveliki broj ljudi ako dođe do masovnije želje za trećom dozom.

O svim detaljima građani Kragujevca (kao i svi ostali) koji su se vakcinisali (i revakcinisali) pre šest meseci biće obavešteni preko E-uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari