Od sutra počinju prijemni ispiti na Univerzitetu u Beogradu 1Ekonomski fakultet Foto: Univerzitet u Beogradu

Polaganje prijemnih ispita u u prvom (junskom) upisnom roku na fakultete Univerziteta u Beogradu počinje sutra i biće završeno do 28. juna, saopštio je Univerzitet u Beogradu.

Prema rasporedu, objavljivanje rezultata mora biti najkasnije do 1. jula na preliminarnoj rang-listi, a objavljivanje konačnih rang-lista fakulteta, odnosno Univerziteta u celini, najkasnije do 8. jula 2024. godine.

Upis će, kako dodaju u saopštenju, biti realizovan od 8. do 12. jula, nakon objavljivanja konačne rang-liste Univerziteta, a prema rasporedu mora biti završen 12. jula 2024. godine do kraja dana.

Univerzitet u Beogradu konkursom predviđa da se redosled kandidata za upis u prvu godinu studijskog programa utvrđuje na osnovu opšteg uspeha postignutog u srednjoškolskom obrazovanju i rezultata postignutih na prijemnom ispitu. Kandidat za upis može da ostvari najviše 100 bodova.

Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić precizirao je da se uspeh iz srednje škole i rezultat koji kandidat postigne na prujemnom ispitu boduju kao i prethodnih godina – uspeh iz škole 40 odsto, a uspeh na prijemnom ispitu 60 odsto, te da se zbirom ove dve komponente zaokružuje pokazana ukupna uspešnost za upis na fakultet.

Rektor je kandidatima poželeo uspeh na prijemnim ispitima, sa preporukom da na polaganje dođu odmorni i koncentrisani na rad.

Fakulteti pojedinačno određuju pravila procedura sprovođenja prijemnog ispita, u zavisnosti i od prostora koji je za to predviđen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari