Od sutra ponovo mogu da se zakažu pregledi mobilnim mamografom: Ko može da se prijavi i kako se pripremiti za pregled? 1foto Dušan Milenković/ATAImages

Od sutra, 7. maja ponovo mogu da se zakazuju pregledi za mobilni mamograf, najavljeno je iz Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

Pregledi će moći da se zakažu svakog radnog dana od 9 do 14 časova na brojeve telefona 060/7171969 i 060/7171523.

Mobilni mamograf od 26. aprila nalazi se ispred ogranka Doma zdravlja Palilula u Borči (Ulica Koste manojlovića broj 6), njegovo radno vreme od 1. do 6. maja je od 10 do 16 časova, međutim tokom prvomajskih i uskršnjih praznika nisu obavljali zakazivanje.

Iz Doma zdravlja Palilula obaveštavaju pacijente da se na mobilnom mamografu mogu pregledati sve žene starosti od 45-69 godina koje u zadnje dve godine nisu uradile mamografiju, kao i žene posle 40. godine koje u svojoj porodici imaju blisku srodnicu obolelu i lečenu od raka dojke.

„Na mamografiju je potrebno sa sobom poneti ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu i ukoliko posedujete medicinsku dokumentaciju o ranijim pregledima dojki. Poželjno je toga dana ne stavljati dezodorans, talk, kreme za telo“, napominju iz DZ Palilula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari