Od Tiršove do KC Niš – Velika akcija opremanja dečjih klinika 1Foto: Mozzart

Kompanija Mozzart donirala dva inkubatora, kao i neophodne aparate u četiri bolnice

Modernizacija neonatalnih odeljenja u bolnicama širom Srbije je od vitalnog značaja za prevremeno rođene bebe, a kompanija Mozzart u saradnji sa Ministarstvom zdravlja donirala je prošle nedelje dva inkubatora – Višegradskoj i Kliničkom centru Niš.

U sklopu velike akcije opremanja klinika koje zbrinjavaju najmlađe pacijente, pomoć u vidu novčanih sredstava i potrebnih aparata stigla je u Tiršovu, kao i na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ na Novom Beogradu.

U svim ovim bolnicama svakodnevno se vode one najvažnije bitke, a inkubatori „život znače“ za novorođenčad koja su pre vremena došla na svet.

Od Tiršove do KC Niš – Velika akcija opremanja dečjih klinika 2
Foto: Mozzart

„Želim da izrazim zahvalnost kompaniji Mozzart na dosadašnjoj saradnji i razumevanju potreba dečijih klinika. Ova značajna donacija, našim najmlađim pacijentima, prevremeno rođenim bebama, biće od izuzetne važnosti za lečenje, a u mnogim situacijama i za spasavanje života, jer mi kao najveća zdravstvena ustanova tercijarnog tipa, ka kojoj gravitira oko 2,5 miliona stanovnika, lečimo i zbrinjavamo decu iz čitavog regiona južne i jugoistočne Srbije. Zaista sam srećan i zahvalan zbog ove pomoći koja je svakako dobrodošla, jer mi kao Uprava Univerzitetskog kliničkog centra, na čijem sam čelu, već uveliko radimo na tome, da maksimalno unapredimo kvalitet pružanja zdravstvenih usluga na dečijim klinikama i ginekološko-akušerskoj klinici, kako sa novom opremom i aparaturom, tako i usavršavanjem našeg osoblja, jer su deca naša budućnost“, izjavio je prof. dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš.

U Višegradskoj godišnje imaju i do 6.000 porođaja, oko 12 odsto beba je rođeno pre vremena.

„Imamo veliku inzentivnu negu, a inkubator nam je bio preko potreban u svakodnevnom radu i već ga koristimo. U ovo vreme se najbolje prepoznaju se društveno odgovorne kompanije koje žele da pomognu zdravstvu Srbiji, donacijom savremenih aparata. Još jednom se zavaljujem kompaniji Mozzart na izuzetnom poklonu“, istakao je dr Aleksandar Stefanović, direktor GAK Višegradska.

Od Tiršove do KC Niš – Velika akcija opremanja dečjih klinika 3
Foto: Mozzart

U sklopu velike akcije opremanja dečjih klinika, kompanija Mozzart je Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ na Novom Beogradu donirala aparat za pritisak, mehanička kolica, EKG aparat, vagu za bebe… U Tiršovu je stigla led fototerapijska lampa, kao i novčana pomoć koja je prikupljena u akciji Humanitarni tiket u podne – legendarni Moka Slavnić je sjajno tipovao i usmerio dobitak od 126.700 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari