Proslavljeni odbojkaški reprezentativac Vanja Grbić i predstavnici Odbojkaškog saveza Srbije postigli su dogovor sa predsednikom opštine Veliko Gradište Draganom Milićem i njegovim saradnicima da Odbojkaški klub VGSK i ova simpatična varošica na Dunavu narednog leta, zapravo 2. avgusta na Dan opštine, budu domaćini i suorganizatori jednog od deset najvećih srpskih letnjih turnira u odbojci na pesku, sve popularnijem „bič voleju“.

To je značajan datum za stanovnike ove opštine pošto je vreme letnjih odmora kada je i Srebrno jezero puno turista, posebno mladih ljudi, odnosno period kada se mogu na adekvatan način promovisati sport i raznovrsne mogućnosti ove sredine. Drugi organizator trodnevnog turnira biće Odbojkaški savez Srbije sa svojim sponzorima. To je epilog prošlonedeljnih razgovora predsednika Opštine Veliko Gradište Dragana Milića i njegovih saradnika, među kojima su bili dr Miodrag Mitić i Radomir Veličković, legende ovdašnjeg sporta i potpredsednika Odbojkaškog saveza Srbije Vladimira Grbića i Ivana Vladisavljevića, predsednika komisije za „bič volej“ u Savezu. Biće to, po svemu sudeći, još jedna prava prilika za promociju grada na Dunavu i njegovih ukupnih potencijala ne samo u sportu već i u oblasti turizma, proizvodnji hrane, kulturi… Na to je, posle uspešnih razgovora, ukazao i čelni čovek gradištanske komune Dragan Milić, uz opasku da odbojka u ovoj sredini ima dugu tradiciju, da je dala prvaka nekadašnje Jugoslavije i brojne državne reprezentativce i stručnjake.

Predsednik komisije za odbojku na pesku Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Vladisavljević je podsetio da je ova atraktivna disciplina duži niz godina vezana i za Veliko Gradište i da su prošlogodišnji šampioni Srbije u parovima upravo iz ovog grada. Naredne godine Savez planira održavanje deset turnira, odnosno pravu ligu u muškoj i ženskoj konkurenciji, a jedan od turnira biće upravo u mestu koje ima klub sa veoma dugom tradicijom. Cilj Saveza je da omasovi odbojku na pesku, koja bi posredno trebalo da bude baza za odbojkaške klubove kao i da se promovišu vrednosti lokalnih sredina, rekao je Vladisavljević.

Potpredsednik Odbojkaškog saveza Srije, nekada jedan od najboljih svetskih odbojkaša Vladimir Grbić, ocenio je da je u prethodnih pet godina načinjen veliki korak u razvoju odbojke na pesku u našoj zemlji. Savezu i klubovima sada su potrebne lokalne zajednice da bi se proširila odbojkaška baza da bi nikli novi odbojkaški klubovi i u odbojku uključio što veći broj dece kako ne bi kao nacija imali još većih zdravstvenih problema. Od davnina Veliko Gradište i Klek (mesto rođenja Grbića) imaju sportski i odbojkaški rivalitet, koji je rezultirao titulama prvaka, brojnim reprezentativcima i stručnjacima a sada te dve sredine imaju odbojkaški brend, podsetio je Vanja Grbić posle razgovora sa čelnim ljudima opštine Veliko Gradište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari