Odbornici lokalnih Skupština u Majdanpeku i Kladovu odlučuju na šta će se trošiti opštinski budžet u 2023. godini 1Foto: J.B.K.

Prema nacrtu Odluke, budžet opštine Majdanpek za narednu godinu projektovan je na 1,74 milijarde dinara, a susedne opštine Kladovo na 871,9 miliona dinara. Odluka o budžetu za 2023. godinu na dnevnom redu je sednica Skupština opština Majdanpek i Kladovo koje su zakazane za petak.

Nakon sednice Opštinskog veća koje je dalo saglasnost i javne rasprave, o opštinskom budžetu za iduću godinu raspravljaće odbornici lokalnog parlamenta u Majdanpeku.

Za 2023. godinu planirani budžet iznosi 1,74 milijarde dinara i za 7,97 odsto veći je nego što je nakon poslednjeg rebalansa u ovoj godini i kako nadležni objašnjavaju, ovim povećanjem uklopili su se u dozvoljeno povećanje budući da je Zakonom o budžetu Republike Srbije dozvoljeno maksimalno povećanje od 8,1 odsto.

Osim odluke o budžetu odbornici loklanog parlamenta u Majdanpeku u petak, 16. decembra, odlučivaće o izmenama i dopunama Prostornog plana opštine, javnom prevozu putnika na teritoriji opštine kao i o upravljanju komunalnim otpadom na teritoriji majdanpečke opštine i drugim pitanjima iz svoje nadležnosti.

U petak, 16. decembra, zasedaće i opštinska Skupština u Kladovu, a na dnevnom redu su, između ostalih, odluke o izvršenju budžetu opštine Kladovo za devet meseci ove, kao i predlog odluke o budžetu opštine Kladovo za 2023. godinu.

Opštinski budžet u Kladovu za narednu godinu za 108,7 miliona dinara manji je od ovogodišnjeg i projektovan je na 871,9 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari