Odbornici Skupštine Pirota uputili apel nadležnim organima da se spreče nova utapanja u Nišavi 1Foto: Z. Panić

Odbornici Gradske skupštine Pirota na danasnjoj sednici usvojili su jednoglasno apel upućen nadležnim organima, da svako iz svoje nadležnosti, preduzme najstrožije mere nadzora i kontrole u cilju bezbednosti a zbog režima rada HE “Pirot“ , kako se ne bi dešavali nemili i tragični događaji utapanja u Nišavu.

Povod za ovakav potez Gradske skupštine je nedavno utapanje sedamnaestogodišnje pirotske srednjoškolke, koja je pala u reku , a sinoć je u nabujalu Nišavu upao i osamnaestogodišnji migrant.

Apel je upućen Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vodoprivrednoj inspekciji Srbije, Srbija vodama, Sektoru za vanredne situacije MUP-a, EPS-u i HE “Pirot“.

U njemu se traži da se preduzmu sve adekvatne mere bezbednosti kako se ne bi ponavljali ovakvi nemili događaji i zahteva da se javnost kontinuirano obaveštava i upozorava o režimu rada HE Pirot i ispuštanju vode u korito Nišave.

Zbog ovih događaja sednica pirotskog parlamenta je počela minutom ćutanja.

Na početku sednice odata je i pošta ubijenom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću na koga je 12.marta 2003.godine izvršen atentat ispred zgrade Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari