Odlikovanja Vučiću i Selakoviću opteretila crkveni jubilej

Sabornom liturgijom u manastiru Žiča počela centralna proslava osam vekova samostalnosti SPC

Ostavite komentar


  1. SPC u Srbiji ne sluzi ni Bogu ni narodu vec iskljucivo Vucicevom rezimu!!!!
    Prodali su veru zbog para I luksuza u kome zive!
    Da li je Vucic dobio orden zbog Briselskog sporazuma, koji je veoma,, pozitivan“ za narod I SPC??????

    1. Pope , nemoj da zaboraviš jedan orden i Goranu Vesiću. Veoma se trudi oko popločavanja trga.

  2. Odmetnuta grupa vladika na celu sa Irinejom Bulovicem uzurpirala je SPC. Bulovic i Porfirije zagrebacki su glavni pomagaci Aleskandra Vucica u SPC. Vucic zauzvrat obecava podrsku Porfiriju za mjesto patrijarha, ali on mora da smiri pobinjenu grupu vladika u SPC koju cine upravo one vladike protiv kojih je Vucic poceo medijsku hajku! Mala je ovo zemlja da se to ne bi znalo!

    1. Irinej Bulović je bio i verni saradnik Slobodana Miloševića. Miloševićev ministar Živadin Jovanović ga je, uz malo para kao prilog iz Fonda dijaspora za maticu, „upregao“ u svoja kola, stalno se pojavljivao na skupovima dijaspore u BG i skupštinama pomenutog Fonda. Mnogi su ga zvali „Crveni vladika“ zbog ulizivanja i podilaženja starim i novim komunistima. Viđan je i na prijemima organizovanim za rukom (konzulata i ambasada) odabrane tobože predstavnike srpske dijaspore kod Sloboana Miloševića.Pošto je stalno uz vladare, nikakvo čudo da je za najviši orden Srpske crkve preložio A. Vučića i njegove verne satrape pa čak i velikog plagijatora po imenu Mali.

      1. Ovo više nije moja Crkva i ovo nije moj Patrijarh odavno.Dok crkveni velikodostojnici ne očiste Crkvu od pedofila, dupeuvlakača i podguznih muva Dodika i Vučića ja tu ne ulazim.A o ordenu za svu četvoricu ne znam a šta reći a nekog ne uvrediti i ne opsovati.Nije srpaki ćutati a nije ni hrišćanski ovo zlo trpeti.Mi nemamo Patrijarha mi imamo vikara Aleksandra Vučića.Bojkot i protesti do SLOBODE!

  3. Ako je crkva pristala da bude ucenjen i poniženada smo zaista blizu nestajanja…… ja vise u crkvu ne idem
    Nije moj patrijarh

  4. Vrati se sa svojim muljanjem po srpskoj drzavi I petljanjem u politiku covece I ostavi se vise te milosti…Sve cega si se dohvatio si unazadio. Takav um je za istorijsku marginu a ne za drzanje propovedi..idi i odmaraj negde..

  5. Narod da gleda nazad u istoriju a crkva i drzava(u toboze sekularnom) drustvu napred? Kao neko ciji deda nikada nije prestajao da slavi slavu, prvi cu reci- drzite se svojeg biznisa, kazem biznisa jer previse dajete na materijalno za nekog ko se zarekao na skromnost i cestitost, a zatupanim ljudima koji stvarno gledaju samo unazad-crkva je u svakom verujucem coveku, ali nije politicar u svakom popu.

  6. Dali vrede tri(pa da su i naj bolji) coveka „politicara“ vise od jedinstva i mira u SPC? Ili je to samo kap koja je prelila casu? Na stranu to ko je remetilacki faktor. Grupa oko vladike Irineja backog, verovatno njemu vraca dug za zastitu i opstanak na pozicijama. Peticija protiv odlikovanja, je malo za iskazivanje gadjenja prema odluci o odlikovanju.

  7. Ova odluka ne bi prosla na Saboru, zato je donio Sinod, u kojem je glavnokomandujuci Irinej Bulovic, nekada zaljubljenik u Carigrad, a danas u Ruse i Vucica.Nada se da ce ga Vucic izgurati za patriharha.Hajka na vladike koje su protiv Vuciceve politike, ne vodi se samo iz Vucicevog, vec i iz kavineta Irineja backog i Porfirija zagrebackog!

  8. Irinej ????
    Isuviše marginalna „ličnost“ da bi se neko odrekao naše crkve i Svetosavlja . Ako se on odrekao – zašto bi se mi odrekli ???

  9. Pravda za Amfilohija i njegove vladike! Sramota je sta nam radi korumpirani Sinod na celu sa Bulovicem. On je bio podanik svake vlasti-od Baba Jule pa do ove sada. Kako mogu da daju najvisi orden predsedniku koji ismeva vladike i igumane sa Kosova samo sto brane svoju zemlju. Svaki dan ih je pljuvao po tabloidima. Kako njemu dati orden kad lezbejku postavlja za premijerku, za Kosovo kaze da je „mit“….da je za „zemaljsku Srbiju“

  10. Ne bih mogla ni pomisliti da bi Matija Beckovic drzao besedu u Zici i oskrnavio sve one svoje besede-opela koja drzao nevinim zrtvama komunistickog rezima:piscu Grigoriju Bozovicu,uzasnom stratistu u Kamniku,jednom od najvecih zlocina u 2.svetskom ratu,besedu pred manastirom Podlastva kod Budve ubijenim mestanima 1944.Poklonio se Matija senima i rasutim kostima svog pobijenog naroda.A ja se klanjam Matiji koji je odbio da drzi besedu u Zici,Milu Lomparu,predsedniku Zaduzbine Milos Crnjanski,vernicima koji su peticijom i protestom obrazlozili svoje neslaganje o dodeli ordena.

  11. Patrijarh je ceo zivot u politici.Ja mislim da je zaboravio i kako ide jutarnja molitva

  12. Pitam juče sina, koji je nekršten, kada će se krstiti, a on mi odgovara: Mislio sam ove godine, kada dođem na leto, ali neću dok je ovaj patrijarh.

  13. Zašto nema odlikovanja za predsednika vlade gosn. Brnabića?? Bar za održavanje tradicionalnih porodičnih vrednosti??!!! Orden bi mogao da uruči Pahomije ili Kačavenda, ako već neće Patrijarh!!!

  14. Ivica je evoluirao od Politicke skole u Kumrovcu do Sabora u Zici.

    Irinej i dalje ne kapira da su jednoumlje i jedinstvo razliciti pojmovi.

    Seselj je tuzan sto i on nije dobio prigodno odlikovanje za ne razaranje cega vec sto je mogao da razori, a nije vec….

    Vucica, Selakovica, Malog & Dodika necu ni da pominjem….

    Muka mi je….

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.