Odložen početak suđenja bivšem predsedniku opštine Palilula 1foto Antonio Ahel/ATAImages

Aleksandar Jovičić, bivši predsednik opštine Palilula nije se danas pojavio u beogradskoj Palati pravde, zbog čega je odložen početak sudskog postupka koji se vodi protiv njega i još devet osoba.

Kako je sutkinji Viśeg suda u Beogradu predočila Jovičićeva braniteljka Zora Dobričanin Nikodinović, on je bio sprečen da dođe iz medicinskih razloga. Kao dokaz, Dobričanin Nikodinović je dostavila i medicinske izveštaje.

Sutkinja Ljudmila Miljković je naredni glavni pretres zakazala za 13. februar.

Optužnica Višeg tužilaštva u Beogradu tereti Jovičića da je od juna 2016. do novembra 2018. godine uzimao novac kako bi omogućio legalizaciju nezakonito izgrađenih objekata na opštini Palilula.

On se sumnjiči da je u navedenom periodu uticao na zaposlenog u opštini Palilula, a ovaj dalje na građevinske inspektore, kako bi se na teritoriji opštine omogućila izgradnja objekata bez neophodnih dozvola.

Na taj način je, tvrdi se, Jovičić dobio više od 245 hiljada evra. Pored njega, optuženo je još devet osoba. Oni se terete za zloupotrebu službenog položaja, trgovinu uticajem i falsifikovanje isprava.

Aleksandar Jovičić uhapšen je u junu 2021. godine, a u javnosti su se pojavili i snimci na kojem se vide pripadnici policije kako ga iz zgrade opštine izvode u lisicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari