Odloženo preseljenje knićanske policijske stanice u stambenu zgradu 1Foto: N.Č.

Najavljeni protest zbog preseljenja policijske stanice u stambeno – poslovnu zgradu odložen je do daljeg. Opozicija i građani u Kniću to smatraju pobedom.

Protest, koji je bio najavljen za jutros u Kniću, odtkazan je jer je preseljenje policijske stanice u poslovno – stambenu zgradu odloženo do daljeg.

„Poštovani sugrađani, stanari zgrade su nas upravo obavestili da su nadležne stručne službe u okviru policijske Uprave donele ispravnu odluku da je u skladu sa potrebom službe, jedino moguće rešenje da policijska stanica nastavi rad u svojim dosadašnjim prostorijama”, navodi se u saopštenju udružene opozicije iz Knića (SSP, NS, DS, Grupa građana „Truman”, Nova Srbija) koja je prekjuče pozvala sugrađane na protestni skup.

Knićanska udružena opozicija pozdravila je i podržala ovaj, kako kažu, razuman stav stručnih službi iskazan kroz profesionalizam policije i odlagnje preseljenja stanice dok se ova odluka još jednom ne razmotri u resornom ministarstvu.

„Pozdravljamo i čestitamo svim građanima, a pre svega stanarima stambene jedinice 103, policijskim službenicima i javnosti naše opštine na podršci. Idemo dalje, stoji u saopštenju opozicije iz Knića.

„Ovo je velika pobeda razuma i svih građana, stanara zgrade u koju je stanica trebalo da bude izmeštena i opozije u Kniću. Sinoć smo obavešteni od strane Skupštine stanara zgrade 103 da su se čuli sa predstavnicima Ministrarstva unutrašnjih poslova i da su od njih čuli da ni oni ne podržavaju ovo, po nama, izbacivanje policije iz njihove dosadašnje stanice što je bila inicijativa lokalnih vlasti“,  kaže za „Danas” Nikola Čamparevi iz knićanoskog SSP-a, koji je bio jedan od inicijatora protestnog skupa.

Prema njegovim rečima, Knićani sada još čekaju „da data reč” i usmeni dogovor predstavnika policije i građana, dobije svoju zvaničnu potvrdu u vidu dokumenta MUP-a kojim će preseljenje policijske stanice u ovoj šumadijskoj varošici biti definitivno sprečeno.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari