Osnovni sud u Požarevcu, nakon pisanja medija povodom ovog slučaja, odložio je prinudno iseljenje Nadice Ignjatović i njeno dvoje dece od 13 i 18 godina, koje je bilo zakazano za ponedeljak 14. aprila, jer je napravljena proceduralna greška. «Pošto Nadica ima jedno maloletno dete, u ceo postupak morao je da bude uključen i Centar za socijalni rad.

Tako nije urađeno, pa se prinudno iseljenje odlaže, zbog proceduralne greške», kazao je v.d. predsednika Osnovnog suda, Dobrica Živković. Da podsetimo: radi se o prinudnom iseljenju iz kuće u Ulici Vase Pelagića, u kojoj Nadica, kao samohrana majka, živi sa dvoje dece, sinom i ćerkom. Reč je o kući koju je ona nasledila od pokojnog oca i njeno je lično vlasništvo. Ovakav zaključak sud je doneo dok se ne okonča spor koji Nadica vodi sa svojim stricem, koji od nje i brata potražuje 16.000 evra, na ime radova na spornoj kući. Ta kuća Nadici je pripala nakon smrti oca, preminulog 1997. godine, dok je bratu pripala druga kuća u istom dvorištu, u kojoj živi sa njihovom teško bolesnom majkom.

«Pošto sam tada bila udata i nisam živela u svojoj kući, stric koji radi u Švedskoj odlučio je da je preuredi, kako bi boravio u njoj kad je na odmoru. Sada od mene i brata za te radove traži solidarnu nadoknadu od 16.000 evra», rekla je Nadica. Pošto je stric, na njoj nepoznat način, prebacio strujomer na svoje ime, sud je rešio da je iseli do kraja sudskog spora, da slučajno stricu ne bi napravila veliki račun za struju. Nadičin advokat Srbislav Stojanović, smatra da je ovako nešto nedopustivo i nezabeleženo u pravnoj državi, pošto je urađeno bez ikakvog pravnog osnova, pa će se žaliti Ustavnom sudu Srbije.

Policajac na radnom mestu

Koliko je Osnovni sud ozbiljno shvatio ovo prinudno iseljenje, govori podatak da je prošle sedmce Nadicu na poslu, u Medicini rada, posetio policajac. «Policajac u uniformi došao je kod mene na posao da me podseti i upozori da sledi prinudno iseljenje i da proveri da li kojim slučajem imam neko oružje u posedu», kazala je Nadica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari