Predrag MilovanovićTuzilac Predrag Milovanović Foto: BETAPHOTO/LILIT ANDRIC/DS

Suđenje za paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića danas je odloženo nakon što je odbrana podnela zahtev za izuzeće postupajućeg zamenika tužioca.

Predlog za izuzećem podnela je advokatica Aleksandra Zlatić, koja zastupa okrivljenog Vladimira Mihailovića. Obrazlažući svoj zahtev, ona je istakla da odbrana sumnja u nepristrastrasnost zamenika Drugog osnovnog tužioca Predraga Milovanovića.

– Postupajući zamenik tužioca nam je nametnut u ovom postupku. On je izabran u Državno veće tužilaca i ne bi ni smeo da postupa u ovom predmetu. Drugo osnovno tužilaštvo ima veliki broj zamenika i ne mogu da verujem da nisu mogli da pronađu nikoga drugog da postupa, kazala je Zlatić, ističući da nema ništa protiv Milovanovića, ali da joj je stalo do zakonitosti postupka.

Sudija Drugog osnovnog suda u Beogradu Luka Pantelić je nakon ovog zahteva bio primoran da odloži glavni pretres, dok o zahtevu za izuzeće Milovanovića ne odluči tužilac Drugog osnovnog tužilaštva.

Ovo je drugi put da odbrana traži Milovanovićevo izuzeće, a isti zahtev bio je svojevremeno podnet i protiv sudije koja je vodio prvi postupak.

Predrag Milovanović je kao zamenik Drugog osnovnog tužioca postupao u ovom predmetu do prve osuđujuće presude. Nakon toga on je izabran za člana Državnog veća tužilaca. Kada je osuđujuća presuda ukinuta i predmet vraćen na ponovno suđenje, Milovanoviću je, u skladu sa zakonom, omogućeno da nastavi da postupa.

Novinaru portala Žig info Milanu Jovanoviću pre tačno četiri godine je zapaljena kuća u opštini Grocka. Prvoookrivljeni u postupku koji se vodi zbog ovog zločina je Dragoljub Simonović, nekadašnji predsednik ove opštine. Pored njega, na optuženičkoj klupi nalaze se i Vladimir Mihailović, kao i Igor Novaković. U odsustvu se sudi Aleksandru Marinkoviću, koji je već duže vreme u bekstvu.

Naredni glavni pretres u ovom postupku zakazan je za sredinu januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari