“Odmazda paramedija” 1

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina najoštrije osuđuje prostačku kampanju lokalnih tabloidnih „naprednjačkih“ internetskih sajtova i politički mobing lokalne „naprednjačke“ vlasti u Vršcu protiv saradnice lista Danas i sajta Autonomija Dragane Rakić, opozicione odbornice Demokratske stranke u Skupštini Vršca.

U želji da ućutkaju ama baš svaki glas kritike i zdravog razuma lokalni „informeri“ ne prezaju ni od čega: ni od šovinizma, ni od mizoginije, ni od bilo kakvog najordinarnijeg oblika govora mržnje prema svemu što „iskače iz matrice“ siledžijske vlasti, saopštila je Građanska Vojvodina.

Takvi paramediji neodoljivo podsećaju na medije iz ratnih devedesetih godina, a urednici, zvanični i nezvanični, bili su i tada i sada bliski sledbenici mračne radikalske ideologije, ukazuje Građanska Vojvodina.

Kako navodi, Dragana Rakić se svojim tekstovima Danasu i na sajtu Autonomija zamerila lokalnim moćnicima u Vršcu jer je bacila svetlo na mrak „naprednjačke vladavine“.

A oni se po svetlu ne snalaze, pa je posle besomučne medijske kampanje protiv nje, usledilo i degradiranje na niže radno mesto u Gradskoj biblioteci u Vršcu.

Nema sumnje da je u tom slučaju reč o političkom mobingu i odmazdi protiv „neposlušne“ opozicione odbornice, zaključuje se u saopštenju i ističe da je slučaj Dragane Rakić, nažalost, samo je jedan od brojnih.

Građanska Vojvodina pruža svaku moguću podršku Rakić, pošto ohrabruje to što ona, uprkos pretnjama i uvredama, ne namerava da odustane od pisanja niti od slobode govora i poziva građane da ne dozvole da budu zastrašeni, što i jeste cilj vlasti.

Građansku Vojvodinu čine: Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Građanska akcija Pančevo, Centar za regionalizam, Zelena mreža Vojvodine, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Centar za interlkulturalnu komunikaciju, Vojvođanski građanski centar i Centar građanskih vrednosti Subotica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari