Subotica je još jednom pokazala da u političkom smislu nagrađuje one koji rade na jedinstvu i onim vrednostima koje su u gradu stil života, rekao je između ostalog na konferenciji za štampu potpredsednik GO Demokratske stranke Saša Vučinić, ocenjujući rezultate izbora kao uspeh DS, ali je, govoreći o formiranju lokalne vlasti, istakao je da je stranka i dalje spremna na razgovor sa Savezom vojvođanskih Mađara, ali da „ne pristaju na ucene Ištvana Pastora, koji uslovljava s kim želi da razgovara“.

U DS je rečeno da u ovom momentu još nisu započeti razgovori o personalnim rešenjima u gradskoj vlasti, ali da su već poslati pozivi za novu, konstitutivnu sednicu gradske skupštine. Očekuje se da bi se ona mogla održati do kraja meseca.

U sedištu Saveza vojvođanskih Mađara saopšteno je da su razgovori o formiranju lokalne vlasti planirani odmah nakon izbora, ali, kako je rekao Ištvan Pastor, predsednik SVM, o tome se razgovara sa predsednikom DS Borisom Tadićem. On je rekao da pobeda Tomislava Nikolića neće uticati na već postignuti dogovor sa Borisom Tadićem o saradnji DS i SVM na svim nivoima vlasti, i da za to postoji raspoloženje u svim sredinama, ali i volja glasača izražena na lokalnim izborima koji su glasali za to da SVM bude deo vladajuće koalicije u gradu.

Gojko Radić, potpredsednik GO Srpske napredne stranke, ocenio je da su građani prepoznali program i ideju SNS, i nisu podlegli kampanji koja se vodila protiv Tomislava Nikolića, i zato odlučili da „svoju decu i sudbinu“ povere njemu. On je rekao da u SNS očekuju da se Nikolić drži programa kako bi se u Srbiji „popravilo što se može popraviti“. A povodom pobede Borisa Tadića u Subotici, Radić je napomenuo da je presudnu ulogu odigrala podrška članova i simpatizera Saveza vojvođanskih Mađara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari