Odobreni radovi na Šodrošu: Građevinske mašine stižu 15. decembra 1foto: Dunavac - Šodroš

„Koridori Srbije“ prijavili su početak radova na gradnji privremenog mosta sa saobraćajnicama, radi izgradnje novog mosta između Novog Sada i Sremske Kamenice, za 15. decembar, saznaje 021.rs.

Na osnovu navedenih katastarskih parcela iz dve odvojene prijave radova, čini se da će se mašine pojaviti na delu Kameničke ade gde još od polovine oktobra traje razminiranje terena, koje radi firma „Milenijum tim“, odnosno na obali sa kameničke strane koja je ograđena već devet meseci.

U prijavama radova, koje je odobrilo Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture, navodi se da se one donose na osnovu privremenih građevinskih dozvola izdatih u avgustu i maju.

Svi ovi radovi, prema građevinskim dozvolama, obuhvataju izgradnje privremenih saobraćajnica sa privremenim mostovima za potrebe građenja novog mosta, gradnju saobraćajnih priključaka za ulicu Ribarsko ostrvo, kao i radove na zaštiti gasovoda i vodovoda na Ribarskom ostrvu.

Kako se 021.rs uverio uvidom u dokumentaciju, „Koridori“ su prijavili radove na parcelama na Kameničkoj adi, gde se nedeljama unazad obavlja razminiranje terena, te u Sremskoj Kamenici, na kojoj se nalazi ograđeni prostor sa oznakama kineske kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC), koja je angažovana na gradnji novog mosta.

Prijava radova važi za period od godinu dana, odnosno do 15. decembra 2023. Ministarstvo je najpre, tokom novembra, odbilo prijave, ali nije poznat razlog zašto je to učinjeno.

Letos su izdate i prijave radova na drugim parcelama koje obuhvataju Ribarsko ostrvo, ali na njima za sada poslovi nisu otpočeli.

Iz nove dokumentacije se vidi da je vlast nastavila da rešava pitanje vlasništva nad pojedinim parcelama, pa su Republika Srbija i AP Vojvodina, 24. novembra, kod javnog beležnika overili prenos vlasništva nad jednom parcelom u korist države.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari