Određen pritvor do 30 dana za majku koja je u Kragujevcu ostavila bebu na ulici 1Foto: Z. S. M.

Na predlog Okružnog javnog tužilaštva u Kragujevcu sudija Osnovnog suda odredio je pritvor za Kragujevčanku G. P. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo kršenja porodične obaveze.

Iz kragujevačke Palate pravde za Danas kažu da postoje „osobite okolnosti” zbog kojih G. P. tokom trajanja istrage ne može biti na slobodi zbog eventualnog uticanja na svedoke.

Po rečima Aleksandre Miletić, portparolke Palate pravde u Kragujevcu pritvor po ovom rešenju može trajati najviše 30 dana.

Da podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su juče G. P. (21) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo kršenje porodičnih obaveza.

Ona se sumnjiči da je preksinoć ispred zgrade broj 14 u Ulici Zmaj Jovinoj u kragujevačkom naselju bubanj ostavila svoju jednogodišnju ćerku u kolicima i udaljila se.

Prolaznici koji su pronašli bebu oko 2 sata i 45 minuta pozvali su policiju koja ej kontaktirala Htnu pomoć čija ekipa je dete prevezla na Kliniku za pedijatriju UKC Kragujevac.

– Detaljnim pregledom i dijagnostikom utvrđeno je da je dete u dobrom zdravstvenom stanju, nadeno je u saopštenju Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac.

Centar za socijalni rad „Solidarnost” smestio je juče dete u urgentnu hraniteljsku porodicu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari