Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo Ranka Eskobara 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je u ponedeljak 13. marta, nakon saslušanja osumnjičenih, odredio pritvor do 30 dana Stefanu Z. i Luki V, osumnjičenima za ubistvo Ranka Radoševića (54) u beogradskom naselju Rušanj, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Kako se navodi, pritvor je određen zbog „postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina“.

Dodaje se i da je način izvršenja i težina posledica krivičnog dela dovela do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

„Prema P. M. i Š. A. zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da se kriju, i zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo shodno odredbi člana 211 stav 1 tačka 1 i 3 ZKP-a i prema istima naređeno je izdavanje poternice“, piše u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Nikšićanin Ranko Radošević, poznatiji kao Eskobar, ubijen je u beogradskom naselju Rušanj u četvrtak 9. marta oko 11 sati na pumpi.

Ubice su bile obučene u crno, imale kapuljače na glavama i hirurške maske.

U beogradskim medijima se pisalo da je Radošević povezivan sa članom bežanijskog kriminalnog klana, Goranom Mijatovićem, koji je ubijen u Beogradu.

Prema istim informacijama, Ranko R. se bavio i trgovinom narkoticima, tačnije kokainom i „skankom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari