Održan naučni skup "Socijalna politika u Srbiji na raskršću vekova" 1Foto: Facebook/ Visoka škola socijalnog rada

Međunarodni naučni skup pod nazivom „Socijalna politika u Srbiji na raskršću vekova“, u organizaciji Visoke škole socijalnog rada iz Beograda i Komore socijalne zaštite, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, održan je u Beogradu.

Uspeh ovog skupa sa jedne strane mogao bi se meriti brojem od 50 predavača iz inostranstva, regiona i Srbije, i preko 350 učesnika, ali su, za socijalnu politiku države i međunarodno povezivanje i saradnju u ovoj sferi, još korisniji izneti problemi, razmenjena iskustva i zaključci doneti nakon dvodnevnog rada.

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, istakao je interesovanje Vlade Srbije za akutne probleme sa kojima se socijalni radnici i logopedi susreću u praksi, i ponudio saradnju i podršku na konkretnim primerima. Takođe je istakao osetan nedostatak navedenih stručnih profila na tržištu rada, zbog čega najviše trpe korisnici socijalne zaštite.

Skup je otvorio profesor Vladimir Ilić, direktor Visoke škole ne skrivajući zadovoljstvo zbog velike posećenosti i interesovanja za teme koje su bile predviđene Programom skupa. Posebno je podsetio na značajne jubileje koji se ove godine, baš u vreme održavanja skupa obeležavaju u celoj zemlji, sa akcentom na Veliku pobedu u Prvom svetskom ratu, neizrecive gubitke stanovništva, od koga se do danas nismo oporavili.

Direktorka Komore socijalne zaštite Sandra Perić je predstavila buduće projekte Komore i Visoke škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari