Održan protest kod Čačka: Nezadovoljni meštani blokirali izlaz sa auto-puta "Miloš Veliki", kilometarske kolone vozila koja su čekala iz pravca Užica 1Foto: Screenshot/RTS

Nekoliko desetina meštana čije su kuće i imanja na trasi izgradnje deonice auto-puta od Preljine do Požege i Moravskog koridora, nezadovoljni u postupcima eksproprijacije blokirali su danas, u podne, magistralni put Čačak-Užice na petlji u Pakovraću, na izlazu sa auto-puta „Miloš Veliki“, javlja Radio-televizija Srbije.

Zbog protesta stvorile su se kilometrske kolone vozila koja su čekala iz pravca Užica ka Čačku kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru.

Agencija RINA objavila je da su vozila preusmeravana na alternativni pravac preko sela Markovica, što je dodatno otežavajo saobraćaj.

„Ljuti su vozači, ali nama je mnogo teže. Nismo dobili dekvatnu novčanu naknadu za zemljište koje su nam u amanet ostavili naši preci. Tu su nam kuće, njive i voćnjaci i još uvek čekamo sudske presude, koje kasne. Zato smo primorani na ovakve korake, ne bi li ko čuo naš vapaj“, rekli su Čačani koju su učestvovali na protestu, navodi RINA

Protest je završen u 13 časova, građani su se mirno razišli i pušten je saobraćaj.

I dalje je veliki priliv vozila iz pravca Užica ka Čačku na magistralnom putu.

Saobraćaj je usporen, a na pojedinim mestima su uočljive i patrole saobraćajne policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari