Održan sastanak gradonačelnika Novog Sada i ambasadora Jermenije: Glavna tema kultura 1foto: press služba gradonačelnika Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ambasador Jermenije Ašot Hovakimijan sastali su se i razgovarali o aktivnostima u projektima u oblasti kulture u svetlu Novog Sada kao Evropske prestonice kulture.

Na sastanku je poručeno da postoje brojne mogućnosti za ispostavljanje veza sa jermenskim gradovima u okviru tog projekta, kao i to da je potrebno logistički podržati susrete kulturnih poslenika obe zemlje u cilju kvalitetne razmene iskustva.

Vučević je naglasio da je Novi Sad otvoren za saradnju sa ambasadom Jermenije na svim značajnim poljima, uključujući privredu, sport i obrazovanje, i zahvalio se ambasadoru na podršci koju Jermenija pruža u pogledu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

„S obzirom na činjenicu da dva naroda vekovima imaju zajedničku istoriju obojenu prijateljstvom, zaključeno je da na tim temeljima graditi konkretnije odnose u budućnosti, uz nastavak dobre saradnje“, navodi se u saopštenju iz Gradske uprave.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari