Održan sastanak pokrajinskog premijera i crnogorskog ministra: U fokusu privreda i turizam 1foto: Vlada Vojvodine

„Srbija i Crna Gora imaju velike mogućnosti da unapređuju saradnju u svim oblastima“, poručeno je danas nakon sastanka predsednika pokrajinske Vlade Igora Mirovića i ministra ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Gorana Đurovića.

Tema današnjeg susreta bila saradnja u oblastima trgovine i privrede budući da je, prema Mirovićevim rečima „Crna Gora je uvek bila u prvih 10 zemalja po obimu izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Vojvodine“.

Podsetivši na to da je Crna Gora ove godine zemlja partner na novosadskom Sajmu turizma, predsednik je ocenio da je to korak u podsticanju aktivnosti na polju predstavljanja potencijala i novih sadržaja AP Vojvodine i Srbije u Crnoj Gori, ali i Crne Gore u našoj zemlji.

„Podrška crnogorskoj nacionalnoj manjini, kao i Srbima u Crnoj Gori, izuzetno je značajna ukoliko želimo pun obim odnosa“, istakao je Mirović i najavio nastavak te podrške u Vojvodini realizacijom projekata, pre svega u oblasti kulture.

„Verujem da će naše privrede sarađivati kao i do sada i da će Pokrajinska vlada dati doprinos tome. Crna Gora je zainteresovana za unapređenje saradnje u oblasti turizma, a razgovarali smo i o zajedničkim nastupima na trećim tržištima“, naveo je ministar Đurović.

Sastanku u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i generalna konzulka Crne Gore u Srbiji Nevenka Ćirović.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari