Trogodišnji Bogdan odlazi na lečenje: Zaječarci organizovali brojne humanitarne akcije 1Foto: Glas Zaječara

Zaječarac Davor Jevtić osvojenu nagradu iskoristio je kako bi putem društvene mreže organizovao humanitarnu aukciju za pomoć malom Bogdanu Gicoviću.

Trogodišnji Bogdan Gicović iz Zaječara boluje od rabdomiosarkoma – tumora male karlice. Nakon neuspešne operacije na Institutu za majku i dete, potonula je i poslednja nada da bi Bogdan mogao biti izlečen u Srbiji, piše portal Glas Zaječara.

Rešenje je ponudila fondacija „Podrži život“, koja je prikupila sredstva potrebna za lečenje Bogdana u Turskoj, ali njegova majka Marina nije mogla da obezbedi potrebna sredstva za put i boravak u Turskoj tokom Bogdanovog lečenja.

Zaječarci su se, po ko zna koji put, udružili i pokrenut je niz humanitarnih akcija kako bi se prikupila potrebna sredstva.

Akciji se, na pohvale vredan način, pridružio i Zaječarac Davor Jevtić, koji je na nagradnoj igri osvojio majicu sa potpisom odbojkaškog asa Vanje Grbića.

Iako veliki poštovalac Vanje Grbića, Davor je odmah odlučio da svoju nagradu iskoristi kako bi organizovao licitaciju na svom „fejsbuk“ profilu. Sredstva prikupljena licitacijom prosleđena su upravo malom Bogdanu.

Davor, koji se trenutno ne nalazi u Srbiji, uspeo je da orgnaizuje prijatelje, da njegovu nagradu preuzmu i predaju je Milanu Radojkoviću koji je izlicitirao najviši iznos.

Fondacija „Iskorak“ koja se pridružila priključila akciji prikupljanja sredstava za lečenje malog Bogdana sinoć je saopštila da je prikljupljen novac potreban za odlazak na put u Tursku.

„Ovu akciju su podržali i zaječarski muzičari Xpirium, Rockstar, Sevdah metal bend, Chemtrails, Kibo, Kai, eL ChupakabrA, Cikizz, Erot, MDI, MC Džoni, Marcony.

Na ova dva događaja koja su bila organizovana u Omladinskom centru, prikupljeno je ukupno 60.000 dinara koju su građani donirali“ –  navodi se u saopštenju Fondacije „Iskorak“.

Malom Bogdanu želimo puno sreće u daljem lečenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari