Održana konferencija u znak sećanja na Predraga Marića 1Foto: BETAPHOTO/MUP SRBIJE/MO

Vršilac dužnosti načelnika Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za vanredne situacije Luka Čaušić rekao je da su elementarne nepogode postale svakodnevica i da je jedan od osnovnih zadataka svakog društva jačanje kapaciteta u toj oblasti kako bi se umanjile posledice i spasili ljudski životi, saopštio je danas MUP.

Čaušić je na konferenciji organizovanoj u znak sećanja na preminulog načelnika Sektora za vanredne situacije Predraga Marića, naglasio da vatrogasno-spasilačka služba neće zaboraviti tvorca i vizionara moderne službe kakav je danas Sektor za vanredne situacije.

Na konferenciji „Uloga, prava i dužnosti subjekata sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama“, organizovanoj kao deo programa povodom Dana Sektora za vanredne situacije, učesnici u sistemu zaštite i spavanja razmeniće iskustva i pokušati da dođu do novih odgovora na vanredne situacije, istakao je on.

Na konferenciji su učestvovali svi relevantni činioci Srbije koji su deo sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama, naveo je MUP.

Načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić preminuo je 25. januara ove godine od posledica korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari