„Dani seoskog turizma“ u Skakavačkoj kotlini, počeli su u petak sa Dečjim kampom pod nazivom „Hajdučki dani’’. Ovaj Dečji kamp se organizuje peti put po redu i sastavni je deo ove manifestacije.


Pored dece iz Skakavaca i Kosjerića, učesnici kampa bili su i učenici iz Kosovske Mitrovice i Beograda. Za prva dva dana manifestacije, deca su svoj talenat iskazala kroz predstave, mnogobrojne sportske igre, a najbitnije od svega jeste to što su se lepo družili i sklopili nova prijateljstva. Organizatori, tri učitelja iz Skakavaca, zadovoljni su ovogodišnjim kampom i nadaju se da će i sledeće godine kamp biti uspešan kao što je bio i ove godine.

Nakon Dečjeg kampa, centralni deo manifestacije održan je u nedelju, sa početkom u 13 časova. „Dani seoskog turizma” su i ove godine, tradicionalno, započeti predstavljanjem domaćina iz seoskog turizma iz ovog kraja. Domaćini koji su se predstavili su: Mile i Ivana Pantović; Milutin i Milesa Jovanović; Radivoje i Milina Trnavac; Mišo i Dragica Lazović. Domaćini su se potrudili da trpeza izgleda prebogato, u tome su i uspeli, a na njoj su se mogli naći razni slani i slatki specijaliteti, rakija, domaći sokovi, med i slično.

Ove godine posećenost na danima seoskog turizma nešto je manja nego prošle godine, ali je posećenost „trpeza” domaćina na zavidnom nivou. U nastavku programa manifestacije, predstavila su se mnogobrojna kulturno-umetnička društva sa svojim pevačkim i igračkim numerama, a program su obogatila i sportska dešavanja.

Bili su ovo, osmi po redu, “Dani seoskog turizma”. Veliki broj posetilaca i ljubitelja prirode za vikend su uživali u prelepom ambijentu i kulturno-umetničkom programu i u ukusnoj hrani domaćina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari