U Vranju održano takmičenje budućih mladih preduzetnika i inovatora 1Foto: vranje.org.rs

U okviru 35. jubilarne manifestacije „Dani edukativnosti mladih preduzetnika i inovatora“ u Domu vojske u Vranju, održano je takmičenje učenika u izradi biznis planova, na kome su učestvovali đaci osmog razreda osnovnih i prvog razreda srednjih škola.

Takmičenje je otvorio gradonačelnik Slobodan Milenković koji je istakao da je ovo specifično takmičenje prilika da učenici pokažu svoju poslovne ideje, ali i da nauče nešto novo.

„Takmičenje je prilika da proverite koliko znate i koliko ste spremni da odgovorite izazovima koje pred vas stavlja novo doba, doba digitalne tehnologije i tehnološkog razvoja. Sve je to moguće jedino kroz sticanje veština dobrog preduzetništva, zahvaljujući kojima ćete lično napredovati, ali i doprineti razvoju ne samo našeg grada, već društva i države u celini“, rekao je gradonačelnik.

Prisutnima se obratio i predsednik Saveza pronalazača Srbije Slobodan Hadži Simić, naglašavajaći da su mladi budućnost Srbije.

„Ova manifestacija organizuje se već pet godina i do sad se takmičilo 5.865 mladih. Za uspeh je potrebna ljubav i znanje i zato radite na sebi, jer tako radite za budućnost Srbije“, istakao je Simić.

On je, u ime Saveza pronalazača Srbije, uručio povelju zahvalnosti i zlatnik Mihajla Pupina, gradonačelniku Vranja.

Povelje zahvalnosti uručene su i zamenici gradonačelnika Zorici Jović i direktorki Kulturno-obrazovnog centra Vranje, Jasmini Veljković.

Nakon završetka takmičarskog dela biće dodeljene prva, druga i treća nagrada najboljim školama.

Najboljim besedničarima biće uručene Zlatne povelje, a sve škole i mentori ekipa dobiće i povelje za učešće.

U kulturno-umetničkom delu programa nastupile su Velina Stamenković, učenica Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ i Emilija Stošić, učenica Medicinske škole „Dr Izabel Emsli Haton“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari