Održavanje Sajma automobila u Nišu posle 11 godina pod znakom pitanja 1Foto: Pixabay/Jan2575

Održavanje 12. Sajma automobila u Nišu pod velikim je znakom pitanja zbog toga što je zakup sportske hale „Čair“ uvećan za više od sto odsto u odnosu na prethodne godine, saopštila je Siti grupa (City grupa), organizator manifestacije.

U saopštenju Siti grupe navodi se da su organizatori Sajma tražili hitan sastanak sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski, posle kojeg će odlučiti da li će Sajam biti održan. Grad je do sada bio pokrovitelj kroz nematerijalnu podršku, a ove godine je „očigledno ta podrška izostala“.

Siti grupa precizira da ovogodišnji zakup hale za trodnevni Sajam automobila iznosi 1.080.000 dinara, i to „u trenutku kada se svi borimo sa velikom pandemijom, kada se poslovanje svelo na minimum, a samim tim je i priliv novca veoma mali“. Prethodnih godina zakup iste hale za isti period bio je 480.000 dinara, što je za 115 odsto jeftinije.

– Nažalost, ovogodišnja cena nije prihvatljiva, a neki predstavnici Grada to ne shvataju. Ona je veliki udar na organizatora, ali i na kompletnu auto industriju, koja bi ovog puta morala da izdvoji više novca da bi zakupila prostor i izložila automobile. Ona znači da bi morali da podignemo cene zakupa prostora prema distributerima, što u vreme korone i njihovog slabog poslovanja, zaista nije moguće. Očekivali smo manju posećenost i manju zaradu, ali ipak nismo hteli da prekinemo tradiciju i Grad ostavimo bez Sajma- kaže direktor i osnivač Sajma Oliver Paunović.

Niški Sajam automobila je jedini sajam te vrste u južnom delu Srbije, a i jedina sajamska manifestacija u tom regionu. Za tri dana poseti ga u proseku oko 30.000 ljudi, koji imaju priliku da „pogledaju najnovija dostignuća iz sveta auto industrije i pazare po sniženim cenama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari