Oglasilo se Ministarstvo prosvete o stanju učenika Tehničke škole iz Železnika koji je jutros uboden nožem 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Učenik Tehničke škole iz Železnika koji je jutros povređen zbrinut je u medicinskoj ustanovi i nije životno ugrožen, kažu za Danas u Ministarstvu prosvete.

„Ministarstvo prosvete, odnosno prosvetni savetnici Školske uprave Beograd prate postupanje Tehničke škole u ovom slučaju i pružaju joj podršku kako bi postupila u skladu sa protokolima i pružila adekvatnu podršku učenicima“, navode iz Ministarstva.

Policija je ranije danas saopštila da se šesnaestogodišnji dečak koga je jutros ispred Tehničke škole u Železniku nožem ubo sedamnaestogodišnjak, nalazi u Urgentnom centru sa teškim telesnim povredama.

Sumnja se da su se učenici te škole, jutros oko 8 i 25 časova, posvađali i potukli, nakon čega je osumnjičeni nožem ubo šesnaestogodišnjaka.

Povređeni mladić je prevezen u Urgentni centar, gde su mu konstatovane teške telesne povrede.

Iz Ministarstva podsećaju da u slučaju nasilja među učenicima, u školi ili van škole, u skladu sa zakonom, Protokolom o postupanju ustanove u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje i Protokolom za postupanje u kriznim situacijama, postupa ustanova.

„Ovo postupanje se odnosi na pokretanje disciplinskog postupka i pojačanog vaspitnog rada sa učenikom koji je vršio nasilje, kako bi se uticalo na promenu ponašanja i stavova, i pružanje stručne psihološke podrške učeniku koje je pretrpeo nasilje, kako bi prevazišao traumu i ojačao. U zavisnosti od nivoa nasilja škola je u obavezi da uključi i spoljni krug zaštite. U zavisnosti od slučaja to mogu biti zdravstvene ustanove, policija, centar za socijalni rad“, kažu u Ministarstvu.

Kako navode u MUP-u, policija u saradnji sa Odeljenjem za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu nastavlja dalji rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi s ovim događajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari