Oglasilo se Tužilaštvo o ubistvu novinara Milana Pantića nakon tvrdnji predsednika UNS da je taj slučaj rešen 1Foto: arhiva

Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Živojin Rakočević izjavio je juče da je policija rešila slučaj ubistva novinara iz Jagodine Milana Pantića i da novinarska udruženja očekuju da se podigne optužnica, a povodom ove informacije portal Nova.rs kontaktirao je Više javno tužilaštvo u Jagodini koje postupa u pomenutom predmetu.

Ipak, kako nam je rečeno iz tužilaštva, u konkretnom slučaju nema ne samo dokaza, nego ni podataka na osnovu kojih bi se moglo zaključiti da se radi o krivičnom delu izvršenom od strane organizovane kriminalne grupe.

„Nakon svestrane analize spisa Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, formiranih protiv NN učinioca u vezi sa ubistvom novinara Milana Pantića, utvrđeno je da u konkretnom slučaju nema ne samo dokaza, nego ni podataka na osnovu kojih bi se moglo zaključiti da se radi o krivičnom delu izvršenom od strane organizovane kriminalne grupe, odnosno o krivičnom delu organizovanog kriminala, što je osnov za zasnivanje nadležnosti Javnog tužilaštva za organizovani kriminal. Prikupljeni materijal tokom celog postupka, a posebno podaci navedeni u izveštajima Radne grupe MUP-a UKP 03/2 SP broj: 168/13-78 od 05. 05. 2020 . godine i 03/2 SP broj: 168/13-753 od 18.02. 2020 godine, zasnovani su, kako je i u njima navedeno, na kriminalističko obaveštajnim i operativnim saznanjima i ni izbliza nisu dovoljni da bi se na osnovu njih mogao doneti bilo kakav zaključak o okolnostima ubistva, jer se iz njih ne može utvrditi nijedna činjenica koja bi, bar približno pouzdano ukazivala na motive i identitet naručioca, organizatora i izvršioca ubistva. Navedeni izveštaji zasnovani su isključivo na pretpostavkama i u njima, kao ni u celokupnim spisima ne postoji nijedan dokaz, a ni indicija koja bi ukazivala da se radi o krivičnom delu iz nadležnosti JTOK“, navodi se u odgovoru tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari