"Oko sokolovo" od 1. jula u Nišu 1Foto: KJP Zlatibor

Sistem „Oko sokolovo“ će od 1. jula kontrolisati parkiranje u Nišu, najavili su gradski zvaničnici.

U Nišu će se od tada nalaziti dva vozila  „Oko sokolovo“.

Građani koji se budu nepropisno parkirali u toku sledećeg meseca neće biti kažnjavani, ali će se kazne izricati od 1. avgusta, kako bi se sprečio zastoj u saobraćaju.

„Prvih dana će biti samo opomene, bez pravih kazni. Od 1. avgusta ćemo morati malo i da se kažnjavao, sve u cilju boljeg i efikasnijeg funkcionisanja saobraćaja u gradu. Grad nam je veliki i imamo veliki broj automobila na ulici. To verovatno pokazuje da nam je standard bolji, zato što imamo mogućnost da sebi priuštimo da se vozimo automobilima“, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Ona je dodala da će „Oko sokolovo“ posebno pomoći u rešavanju slučajeva kada, kako je kazala, vozači „zaustave čitav saobraćaj uz četiri migavca“.

„U tim slučajevima, ‘Oko sokolovo’ će biti jedini spas. To se dešava na tačkama kroz Dušanovu ulicu, Knjaževačku ulicu, Bulevara Nemanjića…“, rekla je ona.

Sotirovski je najavila da će do kraja godine JKP „Parking servis“ nabaviti i jednog „zelenog pauka“, jer je, kako je kazala, mnogo vozača koji svoja vozila parkiraju na zelenim površinama.

Prema njenim rečima, kazne za takve situacije „verovatno će biti mnogo veće nego kada se vozilo uklanja sa neke druge površine“.

Dodala je i da Grad „traži mogućnost za povećanje broja parking mesta“.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari