Okružno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv 13 osoba iz Velike Plane, osumnjičenih za učešće u trgovini heroinom, izjavila je portparol tog tužilaštva Marija Galjak Nikolić. Kao glavnog organizatora mreže preprodavaca droge tužilaštvo je označilo Danijelu I.

Okružno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv 13 osoba iz Velike Plane, osumnjičenih za učešće u trgovini heroinom, izjavila je portparol tog tužilaštva Marija Galjak Nikolić. Kao glavnog organizatora mreže preprodavaca droge tužilaštvo je označilo Danijelu I. (22) iz Velike Plane, dugogodišnju zavisnicu od heroina, rekla je portparol tužilaštva.
Prema njenim rečima, zahtevom za sprovođenje istrage Danijela I. se tereti da je od polovine oktobra 2007. do januara 2008, heroin kupljen za 20.500 dinara i 100 evra, preprodala za 66.450 dinara i 190 evra. Akcijom policije u Velikoj Plani identifikovano je 26 osoba u mreži trgovine narkoticima, a zahtevom za sprovođenje istrage obuhvaćeno je 13 članova te grupe, jer su ostali heroin kupovali za lične potrebe, navela je Galjak Nikolić. Na predlog tog tužilaštva istražni sudija Okružnog suda u Smederevu kasno sinoć saslušao je okrivljenu Danijelu I. i odredio joj pritvor do mesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari