Rešenja o dodeli sredstava iz Nacionalne lutrije Srbije uručena su u Petrovcu predstavnicima opština Braničevskog okruga. Savetnik ministra za ljudska i manjinska prava i državnu upravu i lokalnu samoupravu, Aleksandar Radosavljević, predao je ugovore predsedniku opštine Petrovac na Mlavi Radiši Dragojeviću, predsedniku opštine Malo Crniće, dr Esidolu Periću i članici Gradskog veća Požarevac Gordani Kosanović.


Za radove u oblasti infrastrukture, opština Petrovac na Mlavi dobila je dva miliona dinara, za sanaciju krova na Domu kulture u Šetonju. Opštini Malo Crniće pripalo je 1,7 miliona dinara za projekat rekonstrukcije lokalnog puta Crljenac – Starčevo, u delu koji prolazi kroz naselje Crljenac. Grad Požarevac je konkurisao za sredstva za nabavku vozila Centra za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju i za tu namenu odobreno je 1.178.000 dinara. Aleksandar Radosavljević je ovom prilikom naglasio da država pažljivo procenjuje prilikom raspodele ovih sredstava: – To su namenska sredstva koja se akumuliraju priređivanjem klasičnih igara na sreću, to su namenska primanja budžeta Republike Srbije i jedan deo ovih sredstava sliva se na račun Ministarstva za ljudska i manjinska prava i lokalnu samoupravu, drugi deo ide za potreba Crvenog krsta, za razvoj amaterskog sporta, za razne humanitarne organizacije i razvoj sektora nevladinih organizacija. Kao ministarstvo, raspolažemo tim skromnim delom finansijskog kolača, ali trudimo se da putem javnih poziva, koje kvartalno raspisujemo, raspodelimo sredstva svim jedinicama lokalne samouprave u Srbiji. Koristim ovu prilku da naglasim da Braničevski upravni okrug veoma dobro funkcioniše i mislim da ovaj Upravni okrug može da služi kao primer drugima.

Načelnik Braničevskog upravnog okruga, Goran Petrović, najavio je organizovanje još jednog poziva za raspodelu sredstava iz Nacionalne lutrije:

– Ovo nije prva raspodela sredstava iz ovih izvora u toku ove godine. Današnjoj raspodeli, prethodila je raspodela od 5.000.000 dinara, a u toku avgusta biće još jedan poziv za raspodelu sredstava i očekujem da bar još tri lokalne samouprave dobiju nedostajuća sredstva za završetak određenih projekata, koji su jako važni za podizanje kapaciteta lokalnih samouprava i poboljšanje standarda života naših građana.

Skup u Petrovcu bio je prilika da se Aleksandru Radosavljeviću uruči priznanje Opštine Petrovac. Povelju, dodeljenu povodom 4. juna, Dana opštine, Radosavljeviću je predao predsednik Skupštine opštine Petrovac na Mlavi, Milanče Aćimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari